Wat te doen in de omgeving

De omgeving van De Dikkenberg Recreatiepark leent zich uitstekend voor de mooiste cultuurtrips, fiets- en wandeltochten.

De omgeving vindt u de bossen van de Veluwe, uitgestrekte heidevelden en het prachtige agrarische gebied Het Binnenveld. En, niet te vergeten, de Rijn met haar schitterende uiterwaarden.

Ook attracties als Burgers’ Zoo, Julianatoren, Ouwehands Dierenpark, het Kröller Müllermuseum, het Openluchtmuseum, het Watermuseum, de Apenheul en Paleis ’t Loo zijn vanuit de Dikkenberg eenvoudig bereikbaar. Tot slot hoort een bezoek aan de binnensteden van Arnhem en Wageningen, of de markten van Ede en Bennekom er zeker bij.

Wandelen en fietsen

Fietsers en wandelaars met een voorliefde voor natuurschoon kunnen in de omgeving van recreatiepark De Dikkenberg hun hart ophalen. Bennekom ligt op de grens van de zuidelijke Gelderse Vallei en de zuidwestelijke Veluwe, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. De directe omgeving van De Dikkenberg kent dan ook een enorme variatie aan natuur en landschappen. In dit gebied liggen twee Nationale Parken: de Hoge Veluwe en de Veluwezoom. Beide natuurgebieden beschikken over een enorm netwerk aan fiets- en wandelpaden.

Steden en markten

Een bezoek aan de binnensteden van Arnhem en Wageningen, of de markten van Ede en Bennekom, mag tijdens een verblijf op recreatiepark De Dikkenberg zeker niet vergeten worden. Arnhem is een creatieve en groene stad met een mooie mix aan winkels, horeca en veel leuke evenementen. Ook Bennekom heeft een modern en gevarieerd winkelbestand. Naast vestigingen van landelijke winkelketens kent het dorp ook een groot aantal speciaalzaken met een aantrekkelijk assortiment. Klanten kunnen rekenen op een vriendelijke en persoonlijke benadering. De goede bereikbaarheid en de uitstekende gratis parkeervoorzieningen in het centrum zorgen ervoor dat winkelen in Bennekom een plezierige ervaring is.

Wildspeurtochten

Vlakbij recreatiepark De Dikkenberg vinden we het Natuurcentrum Veluwe in Ede van waaruit prachtige wildspeurtochten gemaakt kunnen worden. De afwisseling van heidevelden, bossen, poelen en plassen draagt ertoe bij dat dit één van de mooiste stukjes Nederland is om te wandelen en te fietsen. Ook de twee schaapskuddes, de grafheuvels en het Belgenmonument zijn een bezoek meer dan waard. Onder leiding van een natuurgids kunnen in deze mooie omgeving onder andere fiets-, wandel- of huifkartochten gemaakt worden.

Musea en paleizen

Het Kröller Müllermuseum, het Openluchtmuseum, het Nederlands Watermuseum en Paleis ‘t Loo bevinden zich allen binnen een uur rijden vanaf recreatiepark De Dikkenberg. Het paleis en de tuinen zijn ruim driehonderd jaar oud en zeker een bezoekje waard. Het Openluchtmuseum bied een grote variatie aan activiteiten voor het hele gezin, van broodbakken en dwalen door een doolhof tot een ritje in een historische tram. Ook voor volwassenen biedt het Openluchtmuseum verschillende opties. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bierproeverij?

Dierenparken

Ook populaire attracties als Burgers’ Zoo, de Apenheul en Ouwehands Dierenpark met het Berenbos zijn vanuit recreatiepark De Dikkenberg eenvoudig bereikbaar. Daarnaast zijn er in de omgeving nog talloze attractieparken die garant staan voor vertier voor de hele familie. Ouwehands Dierenpark, opgericht in 1932, is een echte aanrader voor een gevarieerd dagje uit. De unieke collectie dieren in combinatie met de talloze speelmogelijkheden voor kinderen zorgen voor een unieke beleving.